![](http://okchay.ir/wp-content/uploads/2023/12/20231112_183800-01-scaled.jpeg)
چای سیاه شکسته ممتاز: یک نوشیدنی ایرانی با خواص فوقالعاده
چای سیاه شکسته ممتاز یکی از انواع چای سیاه ایرانی است که در باغات لاهیجان تولید میشود. این چای به دلیل داشتن عطر و طعم دلنشین، بدون رنگ مصنوعی و مواد نگهدارنده، از محبوبیت بالایی برخوردار است. در این مقاله به بررسی خصوصیات، فواید و نحوه دم کردن این چای پرداختهایم.
خصوصیات چای سیاه شکسته ممتاز
چای سیاه شکسته ممتاز در درجه دوم چای سیاه قرار دارد و کیفیتی نزدیک به چای سرگل دارد. تفاوت این چای با چای سرگل در این است که درصد خلوص آن کمتر است و در کارخانه چای با فیلترهای مخصوص جداسازی میشود¹. این چای به دلیل فقدان ساقه، عطر کمتری پس از پخت دارد، اما از لحاظ کیفیت بسیار مناسب است². همچنین، این چای به عنوان چای شکسته ممتاز نیز شناخته میشود².
فواید چای سیاه شکسته ممتاز
چای سیاه شکسته ممتاز علاوه بر این که یک نوشیدنی خوشمزه و خوشبو است، دارای خواص زیادی برای سلامت بدن نیز هست. برخی از فواید این چای عبارتند از:
– تقویت سیستم ایمنی بدن و مقابله با عفونتها
– کاهش استرس و افسردگی و بهبود خلق و خو
– کنترل فشار خون و پروفایل لیپیدی
– پیشگیری از رادیکالهای آزاد و پیری زودرس
– بهبود هضم و جلوگیری از تورم و نفخ
– حفظ سلامت دندانها و لثهها
– کمک به لاغری و کاهش وزن
نحوه دم کردن چای سیاه شکسته ممتاز
برای دم کردن چای سیاه شکسته ممتاز، نکات زیر را رعایت کنید:
– آب را تا جوش آورده و بعد از جوشیدن، حرارت را کم کنید.
– به ازای هر فنجان چای، ۱ تا ۲ قاشق چای را در قوری بریزید.
– آب جوش را روی چای بریزید و قوری را ببندید.
– قوری را روی حرارت ملایم بگذارید و ۵ تا ۱۰ دقیقه بگذارید تا چای دم بکشد.
– چای را در فنجانها بریزید و با شکر، عسل، نبات یا لیمو تنظیم کنید.
امیدواریم از این مقاله لذت برده باشید و از خواص فوقالعاده چای سیاه شکسته ممتاز بهرهمند شوید.